Een Client Success Manager (CSM) moet goed kunnen communiceren, samenwerken met verschillende functies en persoonlijkheden, en kunnen schakelen tussen de dagelijkse dienstverlening aan klanten en het bieden van strategisch advies.

In dit nieuwe interview uit de serie #LifeAtSelligent praten we met Bernard Boas, een van onze CSM's in België. Hij vertelt wat zijn functie inhoudt, hoe hij in deze branche terechtkwam en wat er nodig is om succesvol te zijn.

Hoe kreeg je de functie van Client Success Manager? 

Ik begon mijn carrière in een callcenter tijdens het afronden van mijn bacheloropleiding. Al snel ontdekte ik dat ik meer geïnteresseerd was in het ontwikkelen en onderhouden van langdurige klantrelaties dan in prospecting.

Daarom ging ik aan de slag als accountmanager. Aanvankelijk vond ik dat nog wel interessant, maar ook daar raakte ik op uitgekeken. Zoals gezegd ging mijn voorkeur uit naar het ontwikkelen van diepgaande relaties met klanten. Als accountmanager werkte ik echter in de online advertising-branche, waarin de verkoopcycli kort zijn. Dit betekent dat het voor klanten gemakkelijk is om van de ene aanbieder naar de andere over te stappen. Het verloop van klanten was dus groot, waardoor mijn werk weer vooral op prospecting neerkwam.

Toen werd ik gepolst door een headhunter voor de functie van Client Success Manager bij Selligent. Hoewel ik niet echt op zoek was naar een nieuwe baan, was ik direct geïnteresseerd. De functieomschrijving leek te mooi om waar te zijn en was precies wat ik zocht: minder vaak wisselende accounts en de kans om echte relaties op te bouwen met klanten. 

Waarom koos je voor Selligent?

De functie zelf was erg interessant en trok me zeer aan. Dat was een belangrijke reden om voor Selligent te gaan werken. Daarnaast waren er enkele andere factoren die me deden besluiten om voor dit bedrijf te kiezen.

Zo probeerde ik het Selligent Marketing Cloud-platform uit en zag ik hoe krachtig het was. Ook deed ik onderzoek naar het bedrijf en de klanten en ontdekte ik dat het al geweldige resultaten had behaald voor klanten.

Een andere reden was dat ik me direct erg op mijn gemak voelde in het team. Tijdens de sollicitatieprocedure ontmoette ik al enkele teamleden en dat vond ik erg prettig. Ik vind het erg belangrijk dat collega's je ondersteunen en als een soort tweede familie fungeren. Dat trof ik aan bij Selligent.

In welk opzicht is Selligent anders dan andere bedrijven waarvoor je hebt gewerkt?

Selligent is actief in een totaal andere sector dan mijn vorige werkgevers. We zijn opgericht in België en nog altijd volop aanwezig in Europa, maar we zijn nog internationaler georiënteerd. Daardoor kunnen we met meer verschillende bedrijven samenwerken. Ik ontmoet ook graag mensen uit andere culturen en landen. Dat verbreedt mijn perspectief.

Selligent is inmiddels een gevestigd en succesvol bedrijf, maar het onderscheidende en verfrissende is volgens mij dat het nog steeds een 'startup-mentaliteit' heeft. Dat blijkt onder meer uit de ruimdenkendheid en behulpzaamheid van mijn collega's, die zich nergens te goed voor voelen.

Bij Selligent kan ik ook echt het verschil maken. Niet alleen binnen het bedrijf, maar ook voor mijn klanten. Bij mijn andere werkgevers voelde ik me gewoon een van de medewerkers, een nummer in het systeem. Hier wordt mijn stem gehoord en wordt er geluisterd naar mijn advies aan zowel klanten als teams. Er hangt een geweldige sfeer van vriendschap en teamgeest.

Hoe ziet je dagelijkse werk eruit bij Selligent?

Als CSM bij Selligent moet je vooral veel communiceren. Meestal begin ik mijn dag met het lezen en beantwoorden van e-mails. Ik kijk in mijn agenda welke vergaderingen ik heb en vervolgens zit ik de hele dag met klanten en teams te vergaderen en te overleggen. 

Intern spreek ik met verschillende teams. Samen met onze technische projectmanagers (TPM's) zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de klantprojecten soepel verlopen. Als klanten feedback geven over ons product, deel ik dat met mijn baas en mijn team. Vervolgens geef ik het door aan onze product- en engineeringteams.

Eigenlijk is elke dag weer anders in deze functie. Dat is geweldig, want het houdt me scherp. Verder heb ik veel vrijheid voor wat betreft mijn dagindeling. Mijn projecten moeten worden voltooid, maar verder kan ik mijn eigen agenda beheren. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van de behoeften van mijn team.

Wat vind je het leukste aan werken bij Selligent?

Werken bij dit bedrijf is echt bijzonder. Teams werken nauw met elkaar samen en de tevredenheid van onze klanten heeft de hoogste prioriteit. Mijn team is erg ruimdenkend en ondersteunend. Niets is onbespreekbaar en niets is bij voorbaat een slecht idee. Het is ook fijn om - tot op zekere hoogte - zoveel vrijheid te hebben. Het is prettig om te weten dat men erop vertrouwt dat ik mijn taken zal uitvoeren.

Wat doe je in je vrije tijd?

Buiten mijn werk besteed ik mijn tijd aan onze pasgeboren zoon en mijn verloofde. Samenzijn met mijn gezin is erg belangrijk voor mij.

Mijn verloofde en ik hebben onlangs een huis gekocht en we maken er nu echt ons plekje van. Na onze recente verloving zitten we bovendien midden in de planning van onze bruiloft. Buiten Selligent ben ik dus vooral veel bezig met mijn gezin.

Wil je deel uitmaken van een ervaren team dat er alles aan doet om klanten van dienst te zijn en daadwerkelijk het verschil wil maken? Kom dan bij ons werken!

We hebben ruimte voor twee nieuwe CSM's in onze vestigingen in Braine L'Alleud/Hasselt en München. Of kijk op onze Careers-pagina voor andere vacatures.

Comment, Like, Share

Ons platform IN ACTIE

VRAAG EEN DEMO